Categorieën
Blog gepeins over t leven

Mijn jaar 2011

Een bijzonder jaar dat bijna is afgelopen. Het eerste volledige jaar als alleenstaande moeder, op m’n eigen benen in meerdere opzichten. Ontzettend veel geleerd over mezelf, t leven en hoe ik dingen doe. Ik sta een stuk bewuster in het leven en das prettig. Tegelijk betekent het ook dat bepaalde dingen niet meer ok voelen en dat dat des te meer binnenkomt. Grenzen zijn duidelijker dan ooit en soms verwart me dat.

Het jaar begon in Amsterdam. Soen was het feestje waar ik bij mocht zijn. Een heerlijk feestje met mooie mensen. Dat is wel de rode draad van het afgelopen jaar. Wat een enorme hoeveelheid bijzondere mensen heb ik leren kennen. De vriendschappen met een flink aantal bijzondere mensen die ik al kende is ook uitgediept. Vooral de laatste periode van het jaar waren die vriendschappen me zeer veel waard. Had ik ze flink nodig ook om verder te komen, me een spiegel voor te houden en me liefdevol te helpen die drempel over te gaan. Ik ben blij dat de mist wat is opgetrokken aan t eind van het jaar. Dat ik een stuk sterker en stabieler 2012 inga.

 

In april verhuisde ik van Obdam naar IJsselstein. Flink dichter bij mn lieve peuter gelukkig. M’n meisje die zo flink is, me af en toe een flinke spiegel voorhoud maar ook degene die t me makkelijker maakte de keuze te maken om te breken met haar papa. Zij verdient gelukkige ouders, die keuzes maken vanuit vrijheid en die ervoor kiezen haar als belangrijkste in hun leven te maken. Haar belang voorop te stellen. Soms is dat heel makkelijk, op andere momenten is het goed dat ik mensen in m’n omgeving heb die me daarbij helpen.

De auto die ik een jaar geleden kreeg heeft flink wat (kilo)meters gemaakt. Momenteel staat de teller op 28.000. De apk doet t weer tot begin 2013 en enkele noodzakelijke reparaties zijn uitgevoerd. Ik heb grote hoop dat ze t gewoon nog een flink jaar doet. Deze dame heeft me uit heel wat problemen gehouden, t leven was een flink stuk lastiger geweest zonder haar. Gulle gever via deze weg nog een keer dank!

Wat betreft de liefde was 2011 een bijzonder jaar. In t begin van t jaar was ik verliefd… op wie dan vraag je je misschien af, nou gewoon op t leven. Op de vrijheid die ik mezelf eindelijk gunde om te leven. De huidige status is dat ik verliefd ben op en inmiddels ook vreselijk hou van die ene. Een bijzondere man dat zeker. Of hij ook van mij houdt en verliefd op me is geen idee (alhoewel een klein beetje weet ik t wel) bijzonder is ons contact in ieder geval en voor nu is dat even genoeg. De toekomst zal het uitwijzen (ik ben allang blij dat ik er op die manier naar kan kijken). Voorlopig geniet ik er met volle teugen van.

 

Zakelijk gezien was 2011 ook al bijzonder. De beste omzet uit de 3 jaren zelfstandig ondernemerschap. Tegelijk was t ook niet genoeg. Op eigen benen heb je meer geld nodig dan met een partner die de basis verzorgd. Met een hoop te verwerken bleek het voor mij ook lastig klanten te vinden en te houden. De klanten die er wel waren hebben me veel geleerd. Dank daarvoor, ja ook die klanten waarvan ik afscheid heb genomen. Het ondernemerschap houdt me scherp, ik blijf er elke keer voor kiezen, niet altijd de makkelijkste keuze, wel degene die t beste blijft voelen.

Voor 2012 hoop ik, en daar ga ik hard mn best voor doen, op een stabieler jaar. Verder op de ingeslagen weg, genieten van mn vrijheid met een hoop mooie mensen om me heen. Verder leren over mezelf en processen doorleven om zo een mooier mens te worden. Het leven lacht me weer toe en wie ben ik om niet terug te lachen?

3 reacties op “Mijn jaar 2011”

Een mooi persoonlijk blog, heel openlijk geschreven.
Je bent een bijzondere, lieve vrouw en wens je alle goeds en veel liefde voor 2012.

Reacties zijn gesloten.