Categorieën
Blog gepeins over t leven zakelijke overpeinzingen

Hoe ga jij om met lastige dingen?

Ik vind t op t moment wat lastig. T is wat veel. Een kleine greep uit de dingen die gebeuren en dan heb ik het niet over de dingen die al op m’n bordje lagen om mee te dealen.

Maandag naar de uitvaart van een oom die een hersenbloeding kreeg en er 4 dagen later niet meer was.  Op vrijdagavond een telefoontje dat een andere oom niet heel lang meer te leven heeft, dat is opeens een kwestie van dagen geworden. Een vriend die ook niet lang meer te leven heeft. Een aantal anderen die ook druk bezig zijn met overleven en zorgen dat hun leven leuk en leefbaar blijft.

2016-10-08-17-04-29Zakelijk flink wat uitdagingen voor m’n kiezen gehad en dat blijft “natuurlijk” want ondernemen is elke dag je angst in de ogen zien en erdoorheen gaan. De snelweg in persoonlijke ontwikkeling. Het dwingt je goed op je grenzen te letten, na te denken over de dingen die je tegenkomt en er beslissingen in te nemen hoewel soms geen beslissing nemen ook een beslissing is.

Op Facebook kom ik veel vrolijke en positieve berichten tegen en veel van mij gaat dan in de weerstand. Waar is de ruimte voor verwerking van dingen die niet zo leuk zijn. Hoe ga je om met de dingen die niet maakbaar zijn. Ik merk bij mezelf dat ik er wat van in de knoop raak. Ja ik weet dat je een leuker leven hebt als je je richt op de positieve en leuke dingen en toch is er dan iets in mij dat zegt maar als ik die minder leuke dingen negeer of weg duw komen ze steeds harder naar je terug. Op een zeker moment zul je toch moeten verwerken.

Aan de andere kant mijn dochter die er een heerlijke week was en waar ik dan gelukkig ook weer van kan genieten. En ik doe voor een deel ook mee met de “oh wat is t leven leuk parade”. Want ergens weet ik ook niet zo goed hoe ik ermee te dealen heb, hoe dat werkt. Ik doe ook maar wat, net als iedereen.

Kortom ik vind t wat ingewikkeld en merk dat ik deze ingewikkeldheid toch ruimte wil geven. Het is een deel van mij dat misschien niet zo leuk is om te lezen maar ja, is alles in jouw leven leuk?

Hoe ga jij om met die dubbelheid in je leven, dat je het liefst alleen de positieve dingen aandacht wilt geven want ja wat je aandacht geeft groeit of werkt dat niet zo bij jou? Ik ben heel benieuwd, wie weet kan ik er wat van leren.

En mocht je nu denken dat het niet goed met me gaat, dat valt alles mee, ik blijf gewoon ademen en kom uit deze transformatie ook weer als een sterker mens, net als elke keer hiervoor en hierna. Ik beweeg zoveel mogelijk mee op de golven van het leven en soms voel ik de behoefte dingen te delen, zoals nu.

Één reactie op “Hoe ga jij om met lastige dingen?”

Reacties zijn gesloten.