Categorieën
benjijgelukkig.nu

Heb jij een kaartendeck?

Kaartensets van Doreen Virtue zijn heel bekend, er komen ook steeds meer kaartendecks die zelf ontwikkeld worden. Ooit komt er ook een van mij, eerst schrijf ik mijn boek af. Je kunt kaartendecks gebruiken voor levensvragen, voor inspiratie en voor inzichten zowel privé als zakelijk. Vertrouwen op dat wat voor jou op dat moment gezien mag worden.

Enkele kaartendecks

Antwoord van het universum

Een wat meer spiritueel kaartendeck gebruik ik vaak als ik antwoorden wil krijgen van het universum. Een bevestiging van dat waar ik m’n vinger niet op kan leggen en soms ook gewoon omdat ik er zin in heb. Ik weet niet eens mee precies wanneer ik mijn eerste set kreeg of kocht. Nu heb ik er tientallen. Ik geef ook weleens een Facebook live waarin ik kaarten trek voor de kijkers of aanvragers. Via de Facebookpagina https://www.facebook.com/benjijgelukkig.nu kun je mij vinden.

Familiedingetje?

Mijn dochter deed vroeger nog weleens met me mee bij een live. Dan trokken we samen kaartjes. Mooi om haar pure energie erbij te hebben. Jammer genoeg heeft ze er weinig zin meer in op het moment. Ik kon enorm genieten van samen kijkers een goed gevoel geven. Lekker samen bezig zijn, kijken naar hoe zij het doet, haar energie op beeld is prachtig. Ik krijg nog weleens vragen wanneer ze weer live komt. Voorlopig denk ik niet en wellicht verbaasd ze me binnenkort, het kan allemaal.

Elke set een eigen energie

Elke kaarten set heeft een eigen energie, sommige zijn heel krachtig, andere meer subtiel. Ik merk dat die energie ook weer uit kan doven. Dat klinkt misschien wat gek realiseer ik me. Ik probeer het uit te leggen. Ik geloof dat je een kaartenset aantrekt die op dat moment bij je past. Die past in die fase van je leven, die je ondersteunt of juist uitdaagt. Die je geeft wat je (onbewust vaak) nodig hebt. Op een bepaald moment is dat weer klaar. Zo ook de energie die daarbij past.

Drakenorakel, enorm krachtige energie

Ik gebruikte een tijd lang een set het drakenorakel van Cathelijne Filippo. Aan het doosje is te zien dat het al lang bij me is en veel gebruikt. De hoekjes zijn wat versleten geraakt. Het boekje omgebogen en zichtbaar gebruikt. Ik kan lezen en schrijven met die set. Elke kaart die ik trek voor mezelf of voor een ander is spot on. Toch ligt de set nu vaker in de kast dan erbuiten. De krachtige drakenenergie past kennelijk niet bij deze fase in mijn leven. De kaarten die ik er uit trek zijn wel nog steeds passend en kloppend.

Energie kaarten


Een vriendin van me zette laatst wat kaartensets waar zij uitgegroeid was online. Een van die sets trok mijn aandacht. Prachtig vormgegeven, blauwgroenige kleur, supermooi om naar te kijken. De grote energie kaarten voor heling en meditatie van Ivoi. De kaarten met een mooie symmetrie die van zichzelf energie in zich hebben. Ernaar kijken laat je veel ervaren. Die kaarten resoneren nog altijd prima, die pak ik er snel bij als ik een vraag heb. De uitleg die erbij zit is kort

Gegronde energie


Een van mijn andere favorieten zijn de Magische wegwijzers van Colette Baron-Reid. Kaarten die grappig genoeg een andere uitleg hebben als ze omgekeerd vallen. Soms komen kaarten op de kop en dan is de verklaring van de kaart anders. Deze kaarten spreken me aan vanwege de link met de indianen. Oeroude energie, tenminste zo voelt het. Gegrond, aards, dat is de energie die ik al een tijd zoek en nodig heb.

Wat past op dat moment

In het moment dat ik kaartjes trek, voor mezelf of voor anderen zoek ik de set die daar op dat moment bij past. En elke keer klopt het weer. Dat is een mooie aanname toch, dat het altijd goed is. Op z’n minst met de juiste intentie voor jou getrokken. Ik zoek altijd in de energie wat bij jou past. Mooi en dankbaar om te doen elke keer weer.