Categorieën
gepeins over t leven moederdingetjes

Vakantie in 2021

De vakantie in 2021 waarbij Corona op visite kwam.

Drie weken waren ze deze zomer bij ons. Onze kinderen, mijn dochter van 13 en de twee kids van mijn vriend. Het plan dat we hadden voor de weken dat ze hier waren was goed, doordacht en uitvoerbaar. De eerste week met z’n allen op pad, de tweede week rond huis met wat uitstapjes en de derde week een combinatie van thuis en op een camping. Zo hadden de kinderen ook alleen tijd met hun eigen ouder. Het ging goed tot ook bij ons Corona op visite kwam.

De eerste week: in de camper
In de eerste week waren we met z’n vijven op vakantie in Overijssel. In de camper van een vriendin die we konden huren sliepen 2 kinderen en er stonden 2 tentjes naast. 1 voor een van de kinderen en 1 voor ons. Geleerd van onze vorige vakanties. Je eigen ruimte hebben is mega belangrijk. Dus waren de kinderen vooral bezig met de andere kinderen op de camping, voetballen, meedoen met het animatieteam, zwemmen, vrienden maken en na donker thuis willen zijn. De perfecte vakantie voor een puber. Wij kwamen bij van een periode hard werken.

De tweede week: lekker thuis
In de tweede week waren we rond huis. Ik had wat afspraken, de kinderen gingen trampoline springen en we waren ook te vinden in een pretpark. Echt, die laatste keer achtbaan had ik niet moeten doen…. Mijn vriend begon zich, zo zei hij achteraf, wat minder lekker te voelen maar bracht mij en mijn dochter naar de camping voor week 3. Het plan was dat wij daar 2 nachten gingen bivakkeren en erna zouden zij er 2 nachten zijn. De tent stond en we plonsden al snel in het meertje dat bij de camping hoorde. Heerlijk koud water, brrrr. We gingen een hapje eten in het restaurantje bij de camping, lazen wat, lang leve de wifi en netflix, we kwamen de tijd prima door.

De derde week: corona
Zondag belde mijn vriend, hij had een positieve thuistest. Oeps en balen. Vrijwel meteen was er een plan, ik zou kijken of ik de camping kon verlengen zodat ik met mijn dochter daar in quarantaine kon. Dat kon gelukkig dus tot het einde van de periode dat mijn dochter bij ons zou zijn zat ik samen met haar in een tent in quarantaine. Mijn vriend ging in isolatie op onze slaapkamer thuis en probeerde dat te combineren met het zorgen voor zijn 2 kinderen. Corona is stressvol.

In quarantaine
Het lukte mij erna slecht me te ontspannen op de camping. We gingen 2 keer testen en het wachten op die uitslag is echt wachten. Dat nam veel ruimte in beslag. Ik spendeerde verder veel tijd aan lezen, hangen en niets doen. Afwassen, een wasje doen, de dag was snel voorbij en als je dan terugkijkt denk je, waarmee dan? Waar ik normaal dan na enkele dagen wel weer terugveer in gewoon dingen doen lukte me dat nu echt slecht. Extra opletten dat je de 1,5 meter in acht neemt, aan weinig dingen komen, het kost best wat energie. Uiteindelijk gaf ik me daar dan maar aan over.

Uit quarantaine
Als je 5 dagen na contact met een besmet persoon negatief test mag je uit quarantaine. Dat lukte voor ons allemaal op vrijdag dus de kinderen konden weer naar hun andere ouder. De vakantie en de tijd bij ons was ook bijna over dus dat kwam goed uit. Ik kon gelukkig ook weer naar huis. Met eigen ogen zien hoe het met mijn lief was én nog niet knuffelen. Hij moest nog in isolatie blijven. Was nog niet 24 uur klachtenvrij. Want hoe bepaal je dat dan, dat je klachtenvrij bent. Zo spendeerden we nog wat dagen in één huis en in verschillende slaapkamers.

Niet echt ziek
Mijn vriend bleek gelukkig niet echt ziek te worden. Een beetje verkouden, wat hoofdpijn, spierpijn en daar bleef het bij. Ook de testen van de overige familieleden bleken gelukkig negatief. Het liep allemaal met een sisser af. Eigenlijk hebben we het heel goed gedaan met z’n allen en had mijn dochter achteraf de week samen in de tent als het meest fijn ervaren. Die snap ik wel, normaal met ons vijven moet ze me delen, dat hoefde nu niet. Een geluk bij een ongeluk en eind goed al goed.  Toch hoop ik dat corona hier niet meer aanklopt, wat een gedoe is dat zeg!